Vegansk gryderet med gule ærter

I denne kolde tid er det skønt med varm aftensmad, og denne opskrift er ingen undtagelse. Det er en vegansk gryderet med gule ærter, rød quinoa og smag af timian og hvidløg.

Retten kan spises som her med quinoa, du kan vælge brød eller spise gryderetten alene, hvis du hellere vil det.

Til 2 store/4 mindre portioner skal du bruge:

  • 2 dl rød quinoa
  • 4 dl vand
  • 500 g gule ærter (vægt efter udblødning)
  • 1 løg
  • 1 porrer
  • 2 persillerødder
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon
  • nogle stilke frisk timian
  • Smag til med salt og peber
  • 6 dl vand

Sådan gør du:

   

Sæt dine gule ærter i blød i vand dagen før du skal lave retten (eller i hvert fald senest om morgenen). Kog quinoaen med de 4 dl vand i en gryde for sig. Hak så løg og steg dem gennemsigtige i en stor gryde med dit ønskede fedtstof. Tilsæt porrerne, der er skåret i skiver, og svits dem med sammen med et presset hvidløg. Skær gulerødder og persillerødder i små tern og put dem i gryden sammen med de 6 dl vand og grøntsagsbouillonen. Hæld vandet fra de gule ærter, skyl dem og put også dem i gryden. Rib stilkene med timian og bland dem i. Lad gryderetten koge op og derefter skal den småkoge i ca. 40 minutter. Husk at rør rundt indimellem og smag til med salt og peber.

Server gryderetten ovenpå de kogte quinoa.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂