Sundt figenpålæg med kakao

Savner du nogle gange noget sødt men sundt pålæg? Jeg har lavet et sundt figenpålæg med kakao, som er smørbart, vegansk, glutenfrit og uden tilsat sukker. Jeg bruger det som et alternativ til min opskrift på hjemmelavet sund nutella. Det kan derfor bruges oven på både brød, knækbrød, pandekager og vafler.

Det indeholder mættende nødder, tørrede frugter med et naturligt indhold af sukker, avocado med de gode monoumættede fedtsyrer, som hjælper kroppen til en bedre fedtbalance, og kakao som indeholder masser af antioxidanter, jern, magnesium og calcium.

Figner har mange sundhedsmæssige fordele, der positivt påvirker den generelle sundhed. Figner er en af ​​mange typer frugt, som hjælper med mange lidelser, fordi den er meget rig på vitaminer og mineraler, især A og B vitamin, calcium, mangan og jern. Figner fås ofte tørret, fordi de friske har en kort holdbarhed, men selv de tørrede figner mister ikke deres ernæringsmæssige værdi. Figner er rige på fibre og calcium som styrker knoglerne, forbedrer tætheden og forhindrer udviklingen af mange knogle sygdomme. Figner er også meget rige på kalium, som er fantastisk til at holde blodtryk niveauet lavt.

sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8006

Du skal bruge:

  • 150 g hasselnødder
  • 130 g tørrede figner
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 avocado
  • 100 ml rismælk
  • 15 g usødet kakaopulver
  • 1 stor tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8007 sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8008sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8009 sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8013

Start med at blend hasselnødderne i din foodprocessor. Tilsæt så de resterende ingredienser og blend igen. Vær opmærksom på at fjerne den hårde stilk fra figenen inden du blender. Blend indtil det er blevet til en samlet og ensartet masse. Fordel derefter i dine udvalgte beholdere, og opbevar det i køleskabet hvor det kan holde sig i op til 2 uger.

sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8035sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8038sundt-figenpaalaeg-med-kakao-8027

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂