Sunde og sprøde havregryns-småkager

Har du lyst til noget sødt, men ved ikke lige hvad, og du gider heller ikke at bruge lang tid på at lave det? Og det skal jo også gerne være i den sunde afdeling… hva’ så? Jo her har du opskriften! Sunde og sprøde havregryns-småkager. De indeholder kun 3 enkle ingredienser, som de fleste har i hjemmet. De bliver helt karamel-agtige, sprøde udenpå og lettere bløde indeni, når de spises varme. Chokoladen gør dem virkelig lækre og ekstra søde, men for en endnu sundere og lettere variant, kan chokoladen sagtens undlades.

Sunde og sprøde havregryns-småkager-0761

Bananer og havregryn er både godt og sundt. Bananer er rige på fibre, C-vitamin, B-vitaminer (i høj grad B6), folat samt kalium, magnesium, fosfor, kobber, mangan og endda lidt protein. Havre indeholder bl.a. en del protein, B-vitaminer, folat, jern, magnesium, mangan, kalium, fosfor, kobber og zink.

Her er ingredienserne til ca. 23 stk:

  • 2 modne og store bananer
  • 150 gr. havregryn (glutenfrie hvis du ønsker)
  • 50 gr. chokolade (jeg brugte en lavet på rismælk)

Sådan gør du:

Sunde og sprøde havregryns-småkager-0762 Sunde og sprøde havregryns-småkager-0763Sunde og sprøde havregryns-småkager-0764 Sunde og sprøde havregryns-småkager-0765

Start med at tænd din ovn på 200 grader med varmluft. Mos så bananerne med en gaffel og hak chokoladen i små stykker og bland i sammen med havregrynene. Bland det hele godt sammen, så alle havregrynene kommer ind i mosen.

Sunde og sprøde havregryns-småkager-0768 Sunde og sprøde havregryns-småkager-0769

Tag så en bageplade frem med bagepapir på og lav ca. 23 små småkager. Tag en klat med gaflen eller hånden og tryk den flad og i tilpas størrelse på bagepladen. Når ovnen er varm sættes småkagerne ind. De skal bages i ca. 15-20 minutter.

Sunde og sprøde havregryns-småkager-0779Sunde og sprøde havregryns-småkager-0780

Lad dem køle lidt af, når du tager dem ud af ovnen, inden du spiser dem. Opbevar dem i en kagedåse.

Sunde og sprøde havregryns-småkager-0772Sunde og sprøde havregryns-småkager-0776Sunde og sprøde havregryns-småkager-0773