Sund chokoladetærte med hindbær og kokosflødeskum

Endelig kom der en tærte på bloggen! Og denne er den bedste jeg nogen sinde har lavet og, når jeg selv skal sige det, også smagt! Hindbærerne på toppen er prikken over i’et og kokosflødeskummet smager fantastisk til! Dette er en ”must try” opskrift! 😉 Udover at den smager himmelsk, så er den også virkelig sund! Ingen gluten, laktose eller tilsat sukker. Den er fyldt med bl.a. lækre nødder, dadler, kokosolie og rå kakao, og så er den veganervenlig, og hvis du kan lide chokolade, så kan du garanteret også lide denne her!

Lav tærten dagen inden du skal bruge den! Og sæt en kokosmælk i køleskabet dagen inden også. Her har du ingredienserne til tærtebunden:

  • 240 gr. nødder (f.eks. halvdelen mandler og den anden halvdel valnødder)
  • 160 gr. friske dadler (ca. 15. stk.)
  • ½ tsk. himalayasalt

Sådan laver du tærtebunden:

SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSCForvarm ovnen på 200 grader. Put så nødder og salt i din foodprocessor og kør den indtil det er hakket i meget små stykker. Hæld så dadlerne oven i massen (fjern stenene først hvis de indeholder sten) og kør processoren indtil det er blevet til en ”sticky” masse. Tag det ud og ælt dejen kort med hænderne og pres den ned i en tærteform. Prik nogle huller med en gaffel, hvilket forhindrer eventuelle luftbobler. Put tærtebunden ind i ovnen og bag i ca. 15 min. indtil den er gyldenbrun. Når den er færdig, stil den til side og lad den køle af. Det er ikke nødvendigt at bage den, så hvis du er rå veganer lader du bare vær med det 😉

Imens tærten er i ovnen laver du chokoladefyldet! Til det skal du bruge:

  • 160 gr. dadler
  • 70 gr. cashewnødder
  • 5 spsk. rå kakao
  • 30 gr. kokosolie
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Vand indtil ønsket konsistens

Sådan gør du:

SONY DSC

Blend alle ingredienserne i din foodprocessor undtaget vandet. Tilføj kun lidt vand af gangen indtil det bliver en cremet masse.

SONY DSC SONY DSC
Når tærtebunden er kommet ud, hæld chokoladefyldet hen over tærten og fordel det med en dejskraber. Put husholdningsfilm hen over og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, men helst over natten, så den falder på plads.

sjokoladetærteInden du serverer den skal den pyntes med friske hindbær. Skyl bærerne og pynt med dem på toppen så de fylder det hele.

Derefter laver du kokosflødeskummet, hvor du skal bruge:

  • 1 dåse kokosmælk der har stået natten over i køleskabet
  • 1 spsk. vaniljepulver

Kokosfedtet og kokosvandet skal være delt i dåsen. Derfor må du inden du køber den, vende den op og ned ligeså stille, så du kan høre om det hele er flydende, eller om det er delt. Hvis det er delt så hører du ikke noget rasle. Køb helst økologisk eller en ikke-light type!

Sådan laver du kokosflødeskummet:

grønnemuffins

  1. Tag kokosmælken ud af køleskabet og åben den. Kokosfedtet, som er det vi skal bruge, er altid øverst i dåsen. Åben den enten øverst og skrab kokosfedtet ud med en ske og hæld vandet fra til sidst, eller gør det omvendt. Begge dele fungerer. Gem vandet i køleskabet og brug i madlavningen, f.eks. i en smoothie eller i en gryderet.grønnemuffins
  2. Pisk så kokosfedtet indtil det får den rette konsistens og put vaniljepulver i og rør det rundt. Det er let at piske og tager under 1 minut med et almindeligt piskeris. grønnemuffins
  3. Opbevar den i køleskabet og pisk evt. lidt inden servering, hvis flødeskummet er blevet hårdt.

sjokoladetærte

En bid med alle lag (tærtebund, chokoladefyld, hindbær og kokosflødeskum) smager helt fantastisk og mætter godt!

sjokoladetærteDette er en sund chokoladetærte som helt klart vil tilfredsstille din søde tand 😉