Stegt rosenkål med kikærter, hvidløg, tamari og brune ris

Da det var lang tid siden jeg sidst havde fået rosenkål, besluttede jeg mig for, at det var på tide at købe dem. Og sørme så, om de ikke også havde økologiske rosenkål da jeg handlede 🙂 Det blev til denne lækre ret med det lange navn: Stegt rosenkål med kikærter, hvidløg, tamari og brune ris.

Det kan spises til aftensmad eller frokost, og du kan sagtens krydre retten endnu mere, med hvad du end har af krydderier.

Rosenkål har et stort indhold af antioxidanter og vitaminerne B, C og E. Det indeholder også gode mineraler som kalium og folat, og så er de proppet med kostfibre og stoffet glucosinolat, som begge er med til at holde fordøjelsen i orden.

stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8808

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 1 dl brune ris
  • 2 dl vand
  • 300 g rosenkål
  • 3 små gulerødder
  • ½ dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 2 spsk. tamari
  • 50 g granatæblekerner
  • Kokosolie til stegning

Sådan gør du:

stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8809 stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8810stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8811 stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8812

Sæt risen over og når den koger skruer du ned på laveste varme, og lader den stå med låg på til al vandet er suget op. Skræl så dine gulerødder og riv dem på et rivejern og stil til side. Hvis ikke du har fået granatæblekernerne ud af granatæblet endnu, så skal dette også gøres nu. Vask så dine rosenkål og pil de yderste lag af. Skær den nederste del af stokken af og halver dem.

stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8814 stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8813stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8815 stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8816stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8817 stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8818stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8821

Put kokosolie på panden og når det er smeltet tilsætter du gulerødder, rosenkål og kikærter. Pres et fed hvidløg ned i panden og rør godt rundt. Tilsæt tamari og frisk timian (uden stilk) og smag til. Lad det stå på middel varme og småsimre i ca. 10 min. eller indtil du synes det har fået nok. (Der skal være lidt bid i rosenkålen!) Bland det til sidst sammen med risen og granatæblekernerne.

Du kan få mere inspiration og skønne salat-opskrifter med min e-bog “20 sunde årstidssalater” her.

stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8831stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8829stegt-rosenkaal-med-kikaerter-hvidloeg-tamari-og-brune-ris-8826

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂