Rødbede- og spinatsalat med hampefrø

Den danske økologiske rødbedesæson slutter efter denne måned. En super god grund til, at få brugt den skønne grøntsag. Her har jeg lavet en dejlig Rødbede- og spinatsalat med hampefrø, der giver 2 portioner.

Ingredienser:

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9194

  • 1 stor rødbede
  • 1/2 agurk
  • 1 avocado
  • ca. 50 gr. friske baby spinatblade
  • 1 stor klase vindruer uden sten (80 gr.)
  • 1 håndfuld gojibær
  • 3 spsk. afskallede hampefrø

Dressing:

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9206

  • 1/2 citron
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 lille drys himalaya salt

Sådan gør du:

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9198 Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9200Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9202 Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9205

Vask rødbeden og skræl den. Riv den så på et rivejern i fine strimler, og put det over i en stor skål. Vask agurken og skær den i små frikanter og bland i. Udsten avocadoen og skær fine aflange skiver af den og tilsæt salaten. Vask din spinat og vindruer, bland dem i og tilsæt gojibær og hampefrø. Bland så det hele godt, og pres en halv citron og hæld hen over, sammen med olivenolie og et lille drys himalaya salt.

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9214

Pynt til sidst med et lille drys hampefrø (som endnu ikke er blevet lyserødt af rødbeden).

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9219

Du må have en rigtig skøn dag 🙂

Rødbede- og spinatsalat med hampefrø-9213