Rødbede/citron juice

Jeg har lavet en rødbede/citron juice som virkelig sætter kroppen i gang! Opskriften kommer sidst i indlægget. Her er først noget god information om rødbeden og dens mange fordele:

Rødbeder har den smukkeste farve, de smager dejligt, og så er de også rigtig gode for vores sundhed.
Rødbedesaft er rig på B1, B2, B3 og C vitamin og de indeholder store mængder af jern, som er godt for dem, der lider af træthed, og folinsyre, som har en gunstig virkning på blodet, forbedrer produktionen af ​​røde blodlegemer, øger niveauet af hæmoglobin og dermed forbedrer ernæringen af cellerne med ilt. Folinsyre er også afgørende for udviklingen af et barns rygmarv i de første tre måneder af graviditeten, og kan hjælpe med at forhindre rygmarv defekter såsom rygmarvsbrok.

At drikke rødbedejuice hjælper med at forbedre fysisk aktivitet, øge udholdenhed og reducere de negative effekter som øvelser kan have på kroppen. Derfor er det ofte drukket af sportsfolk og mennesker, der arbejder under vanskelige forhold.
En nyere undersøgelse har også vist, at ganske almindelige cyklister, som drak en halv liter rødbedesaft et par timer før start, kunne cykle op til 20 % længere end dem, der fik solbærsaft. Undersøgelsen viste, at hvis man drikker rødbedesaft, forbruger man mindre ilt end normalt. Årsagen er, at saften fra rødbeder reducerer musklernes behov for energi, så man kan holde længere. Det er godt at vide for cyklister, men også for folk som f.eks. har problemer med astma.

Forskning har vist, at rødbeder kan nedsætte blodtrykket. Et glas, som svarer til 250 ml. dagligt, nedsætter blodtrykket efter få timer. Dette er fordi det høje indhold af nitrat i rødbeder producerer en gas kaldet nitrogenoxid i blodet, hvilket udvider blodkarrene og dermed sænker blodtrykket.

I rødbeder får du også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og indeholder kraftige antioxidanter og opløselige fibre. Rødbeder er næsten fedtfrie og bliver konverteret til sukker meget langsomt, og hjælper derfor med at holde blodsukkeret stabilt.

Her ser du rødbeders næringsindhold:

Energi pr. 100 gr.: 51 kcal.

  • Protein: 1,7 gr.
  • Fedt: 0,3 gr.
  • Kulhydrat: 11,4 gr.

Dette er en rigtig stærk juiceopskrift! Den er noget der rykker!

Grøntsager til juice

Du skal bruge:

  • 2 rødbeder
  • ½ økologisk citron med skræl
  • 1 godt stykke ingefær
  • 2 pærer
  • ¼ agurk
  • 3 gulerødder

Der bliver her ca. 500 ml. af rent juice, og så kan du om du vil spæde til med vand.

Presser grøntsager

Jeg har skrællet grøntsagerne denne gang, fordi jeg brugte pulpen til boller bagefter, men det er jo ikke nødvendigt. Citronen skal dog juices som den er, da skrællen giver en fantastisk smag til juicen. Det er meget vigtigt at den er økologisk når man bruger skrællen. I det hele taget, køb så meget økologisk som du kan!
Skyl alle grøntsager, evt. fjern kernehus, og skær over så de passer i din juicemaskine. Pres grøntsagerne og nyd din flotte røde drink!

Presser grøntsager 2 Færdig juice