Radicchiosalat

Her på det sidste har jeg stødt på ordet radicchio flere gange, uden at vide hvad det var. Til sidst googlede jeg det, og til min store fornøjelse var det en smuk rødlig grøntsag! Jeg købte med det samme en, og har nu lavet en lækker salat – en radicchio salat, med appelsiner, persille og valnødder.

Radicchio-01418

Radicchio ligner lidt rødkål, men de er alligevel meget forskellige. Bladene på en radicchio er tyndere og mere møre i modsætning til rødkåls faste og voksagtige konsistens. Smagen er bitter og besk, men når man blander den med andre grøntsager, som f.eks. appelsin, persille og valnødder, så bliver der en god balance mellem det bitre, det søde, det sure, det stærke og det fede 🙂 Radicchio er skøn rå i salater, men skal efter sigende også være god grillet eller i andre varmede retter. Det har jeg stadig til gode at smage!

Fra radicchioen får du bl.a. C-vitamin, K-vitamin, E-vitamin, A-vitamin, kalcium, kalium, fosfor og magnesium.

Og nu til opskriften på denne radicchiosalat. Til 1-2 personer skal du bruge:

  • ½ radicchio (ca. 170 gr.)
  • 2 appelsiner
  • 10 gr. persille
  • 30 gr. valnødder

Til dressingen:

  • 2 spsk. ekstra jomfru oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt urtesalt (smag til)

Radicchio-01420 Radicchio-01421Radicchio-01422Radicchio-01423 Radicchio-01425

Skær radicchioen over groft, skræl appelsinen, og skær den i firkanter. Hak persillen og valnødderne groft og bland det hele sammen i en stor skål. Bland ingredienserne til dressingen, og hæld over salaten.

Radicchio-01426 Radicchio-01427

En simpel, hurtig og skøn salat, som udfordrer dine smagsløg!

Radicchio-01430Radicchio-01434