Rå rødbedekage med mandarin-frosting

Rå rødbedekage med mandarin-frosting

Dette er en rigtig sund kage med masser af glade farver. Det er en rå rødbedekage med mandarin-frosting, og den smager mildt af rødbede, kokos og mandarin. Det er en super smart måde, at få spist den sunde grøntsag rødbeden på. Kagen er også vegansk og glutenfri.

Jeg lavede denne her kage, da jeg for nylig skulle til Mad med Medfølelses veganske vinterfest i Århus. Der tager alle en vegansk ret med til et stort buffetbord. Det er mega lækkert og hyggeligt 🙂

Til 1 kage med ca. 15 cm. i diameter skal du bruge:

  • 150 g mandler
  • 130 g dadler
  • 25 g kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 140 g kokosmel
  • 100 g revet rødbede (ca. 1 rødbede)

Mandarin-frosting:

  • 150 g cashewnødder
  • 40 g kokosolie
  • 20 g agavesirup
  • Skallen fra 1 mandarin
  • 2 spsk. saft fra mandarinen

Pynt på kagen:

  • Resten af frostingen som er tilbage
  • 3 tsk. pitayapulver eller rødbedepulver
Hvad er pitayapulver?

Pitayapulver kommer fra frugten pitaya, også kaldet for dragonfruit/dragefrugt. Den er oprindeligt fra Sydamerika, men dyrkes nu mange eksotiske steder i verden. Den har pink frugtkød, modsat den version vi oftest ser herhjemme med hvidt frugtkød. Pitayapulveret indeholder bl.a. mineraler som jern, kalcium og fosfor samt C-vitaminet. Smagen er ret mild og neutral og kan derfor kombineres med alle mulige andre smage.

Sådan gør du:

Sæt dine cashewnødder i blød i vand natten over. Blend mandlerne i en foodprocessor til det er blevet helt fint. Udsten så dadlerne og put dem i foodprocessoren sammen med kokosolie og vaniljepulver. Blend indtil det har fået en god ensartet og klistret konsistens.

Hæld dejen over i en stor røreskål og tilsæt så kokosmel og revet rødbede. Ælt det godt og grundigt. Find din form frem og put kageplast rundt langs kanten (på den måde er det lettere at få kagen fri af formen). Hvis du ikke har kageplast kan du godt undlade men brug så en kniv eller andet skarpt rundt langs kanten, når du skal have kagen fri. Pres så kagedejen ned i formen og stil den derefter i køleskabet.

Gå så i gang med at lave mandarin-frostingen. Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem i en foodprocessor. Tilsæt kokosolie, agavesirup, skallen fra 1 mandarin og saften. Blend indtil det er blevet til en lækker creme. Fordel det meste af frostingen hen over kagen og stil lidt af frostingen til side, hvis du gerne vil pynte den.

Put pitayapulver i den resterende frosting og rør godt rundt. Put frostingen i en sprøjtepose og pynt din kage. Hvis du har mere tilbage kan det sagtens gemmes og bruges som ekstra creme til kagen, det er der sikkert nogen som gerne vil have 😉

Opbevar kagen i køleskabet, den kan holde sig i en uges tid.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂