Rå jordbær-lakrids-firkanter

Jeg elsker lakrids, og da især når det bliver blandet med bær. Disse Rå jordbær-lakrids-firkanter smager fantastisk, og er en sikker vinder at servere for dine gæster, hvis de kan lide ingredienserne.

Til bunden skal du bruge:

  • 100 gr. mandler
  • 75 gr. kokosmel
  • 150 gr. bløde dadler

Til Lakridssiruppen:

  • 3 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. lakridsrodsekstrakt
  • 1/2 spsk. vand

Til jordbærlaget:

  • 70 gr. cashewnødder
  • 70 gr. bløde dadler
  • 30 gr. kokosolie
  • 100 gr. frosne jordbær

Sådan gør du:

Rå jordbær-lakrids-firkanter-8410 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8411Rå jordbær-lakrids-firkanter-8412 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8414

Start med at sætte cashewnødderne i blød i vand. De skal stå og trække i ca. 2 timer. Derefter laver du bunden. Blend mandlerne i din foodprocessor til grov mel, tilsæt kokosmelet, udsten dadlerne og tilsæt dem. Blend nu indtil det har fået en ensartet masse. Fordel ud i en firkantet form.

Rå jordbær-lakrids-firkanter-8416 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8417Rå jordbær-lakrids-firkanter-8418 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8421

For at lave lakridssiruppen skal du blande alle ingredienserne i en lille skål, og derefter fordele det ud over bunden, så det dækker det hele. Stil den i køleskabet imens du laver det andet.

Rå jordbær-lakrids-firkanter-8422 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8423Rå jordbær-lakrids-firkanter-8424 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8425Rå jordbær-lakrids-firkanter-8427 Rå jordbær-lakrids-firkanter-8428Rå jordbær-lakrids-firkanter-8431

Når cashewnødderne er færdige med at trække i vandet, hælder du vandet fra, og blender cashewnødderne i din foodprocessor. Tilsæt så de udstenede dadler og blend igen imens du smelter din kokosolie, hvis den da er fast. Blend igen med den smeltede kokosolie. Tag så de frosne jordbær ud af din fryser, og skyl 100 gr. i koldt vand så eventuel rim går væk. Blend igen indtil det har fået en lækker cremet konsistens, og alle jordbærklumperne er væk. Fordel det ud over kagen, og stil den i køleskabet igen. Her skal den stå i nogle timer, indtil kagen er blevet mere stiv.

Rå jordbær-lakrids-firkanter-8519

Skær så kagen op i små firkanter og server med f.eks. frysetørrede jordbær eller hindbær på toppen eller med friske jordbær.

Rå jordbær-lakrids-firkanter-8534Rå jordbær-lakrids-firkanter-8531

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *