Rå blåbær-chia-brownie

For nylig købte jeg økologiske chiafrø på tilbud, som jeg bl.a. ville bruge til en lækker rå kage, og endelig fik jeg lavet denne super skønne og sunde Rå blåbær-chia-brownie, som også er flot at se på. Den er glutenfri, vegansk og uden tilsat sukker. Hvis du ikke har brugt chiafrø endnu, så vil jeg råde dig til at prøve. Det er virkelig et fantastisk frø, som kan bruges til lidt af hvert, og samtidig er det mega sundt. Læs om chiafrø her.

Til ca. 8-10 stk. Rå blåbær-chia-brownie’s skal du bruge:

Til bunden:

  • 200 gr. valnødder
  • 200 gr. bløde dadler
  • 50 gr. kokosmel
  • 1/4 tsk. himalaya salt

Til blåbær-chia-fyldet:

  • 100 gr. cashewnødder
  • 2,5 dl. kokosmælk
  • 50 gr. chiafrø
  • 75 gr. bløde dadler
  • 100 gr. frosne økologiske blåbær

Sådan gør du:

Rå blåbær-chia-brownie-8358 Rå blåbær-chia-brownie-8359Rå blåbær-chia-brownie-8360 Rå blåbær-chia-brownie-8361Rå blåbær-chia-brownie-8363 Rå blåbær-chia-brownie-8365

Start med at sætte dine cashewnødder i vand. De skal stå og trække i minimum 2 timer, inden de bruges. Også dine chiafrø skal stå og trække i kokosmælken i ca. 1 times tid, indtil det er blevet fast. Imellem tiden kan du lave bunden. Put valnødderne i din foodprocessor og blend indtil det er blevet til bittesmå stykker. Udsten så dadlerne og tilsæt dem sammen med kokosmelet og saltet. Blend indtil det har fået en ensartet konsistens. Hæld over i en firkantet form og pres flad med en dejskraber.

Rå blåbær-chia-brownie-8367 Rå blåbær-chia-brownie-8368 Rå blåbær-chia-brownie-8372 Rå blåbær-chia-brownie-8374

Når dine cashewnødder er klar, skal vandet drænes fra, og derefter skal nødderne blendes i foodprocessoren sammen med dadlerne. Når det har fået en nogenlunde ensartet konsistens, tilsætter du chiafrø/kokosmælk-blandingen og blender indtil det har blandet sig med nødderne.

Rå blåbær-chia-brownie-8376 Rå blåbær-chia-brownie-8378Rå blåbær-chia-brownie-8379 Rå blåbær-chia-brownie-8382 Rå blåbær-chia-brownie-8400

Til sidst skal blåbærrene i, og der blendes igen, indtil det har fået en flot lilla farve og er blevet helt fint i konsistensen. Fordel så ud over din bund og sæt i fryseren i en times tid, indtil det er blevet helt fast. Har du ikke plads i din fryser, kan du også nøjes med at sætte den i køleskabet, dog vil den ikke blive ligeså fast, og kan derfor være svær at skære pænt ud. Hvis du sætter den i køleskabet, skal den helst stå derinde et døgn, på den måde stivner den betydeligt bedre, end efter kun et par timer.

Rå blåbær-chia-brownie-8390Rå blåbær-chia-brownie-8400

Server i firkantede stykker og pynt med f.eks. blåbær og kokosmel. Opbevares i køleskabet.

Rå blåbær-chia-brownie-8403