Pitabrød med pulled jackfruit

Forleden dag ville jeg rydde lidt ud i mit skønne madlager, og opdagede en dåse med jackfruit jeg ikke havde fået brugt. Perfekt, tænkte jeg, nu vil jeg få brugt den, og det blev derfor til denne skønne aftensmadsret: Pitabrød med pulled jackfruit.

Retten er helt glutenfri og vegansk og smager super godt. Jackfruit er perfekt som en slags køderstatning, og har en lækker konsistens. Sammen med mange skønne krydderier, smager det virkelig godt! Ja, prøv selv! 😉

Til 6 pitabrød med pulled jackfruit skal du bruge:

Salatfyld:

  • Agurk
  • Peberfrugt
  • Salatblade
  • Evt. tomat

Pulled jackfruit:

  • 1 dåse jackfruit i saltlage
  • 1/4 af en dåse hakkede tomater
  • 2 mellemstore løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. tamari
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1/3 tsk. stødt kanel
  • 1/4 tsk. stødt nellike
  • Kokosolie til stegning

Sådan gør du:

Start med at lav dejen til dine pitabrød og imens de hæver laver du, dressing, salatfyld, som skæres i passende skiver, og din pulled jackfruit, som jeg beskriver nærmere her:

Hak løgene og steg dem i en gryde med kokosolie og hvidløg. Når de er gennemsigtige tilsætter du jackfruit. Tilsæt så alle de resterende ingredienser og rør godt rundt. Når det koger skruer du ned på lavere varme og sætter låg på gryden. Lad den nu stå og simre i ca. 10 minutter.

Derefter vil noget af jackfruiten nok selv begynde at dele sig, og du kan nu med en gaffel dele den mere og mere, så det bliver trevlet. Når dine pitabrød er klar til at komme i ovnen, kan du på samme tid fordele dit pulled jackfruit på en bageplade med bagepapir, og også putte det ind i ovnen. Det skal have lidt længere tid end dine pitabrød, så put det ind i ovnen, inden den er varm, og put først pitabrødene i, når ovnen er helt varm. Det skal altså bages i ca. 15 minutter på 250 grader uden varmluft. (Mindre varme hvis du bruger varmluft.)

Når det hele er færdigt, åbner du dine pitabrød og putter dressingen ned langs siderne, lidt pulled jackfruit, grøntsager og lidt jackfruit til sidst igen sammen med lidt ekstra dressing, eller hvordan du nu bedst kan lide at spise det. Husk en serviet, da det godt kan svine lidt 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Or