morgensmoothie

Morgensmoothie

Noget af det bedste jeg ved er frugt og grøntsager! Især om morgenen er det dejligt med en stor skål frugt og grøntsager eller en grøn smoothie. Det kvikker mig op og giver mig en god portion energi til dagen!

Med en morgen smoothie får man hurtigt og let en god dosis grønt, som ellers tager lang tid at tygge. Det er nemlig sådan, at for at få al næringen fra grønne blade skal hver celle brydes. Det gør man lettest ved at blende bladene, det ville tage mange timer at tygge dem, for at få samme mængde næring, som man får ved at blende dem.

Jeg har altid frisk spinat i mit køkken, det er noget af det bedste at putte i smoothien, både smagsmæssigt men også fordi det indeholder så mange gode vitaminer som A, C, E, K, B-vitaminerne og mineralerne calcium, jern, zink og kalium.

Spinat er godt for blodet, fordi det indeholder meget klorofyl som hjælper med, at rense blodet og din lever for gifte. Det indeholder også meget jern. Jern danner hæmoglobin, som er den vigtigste bærer af ilt i hele kroppen. Jern hjælper derfor med, at overføre ilt fra en celle til en anden og med at levere ilt til blodet. Det er vigtigt for hjernens sundhed eftersom vores hjerne bruger omkring 20 % af oxygenet i vores blodbane.

Her er min morgensøde smoothie opskrift, som giver 2 store glas smoothie:

  • 1 moden mango
  • 1 moden banan
  • 1 godt stykke ingefær
  • 1 presset lime
  • 1 god håndfuld persille
  • 150 gr. spinat
  • Vand efter lyst

Skær limen op og pres den. Hæld evt. vand i citronpresseren og derefter hæld det hele i blenderen. Skær mango og banan op, skrald ingefæren og skær et godt stykke og put det i blenderen sammen med mango og banan stykkerne. Kør blenderen i få sekunder så det hele bliver blandet lidt. Skyl persille og spinat grundigt og put det i blenderen. Kør blenderen indtil smoothien har fået den konsistens som du vil have.

Og så er det tid til at drikke en sund drink! Get your greens on 😉

morgensmoothieingefær morgensmoothiemango morgensmoothiepersille morgensmoothievaskespinat