Misosuppe med glutenfrie brødcroutoner

Har du prøvet at lave misosuppe før? Det er super nemt og hurtigt at lave misosuppe. Det smager rigtig dejligt og så er det sundt! Jeg er helt klart fan. Denne opskrift er med sort risnudler og friske grøntsager, samt hjemmelavede glutenfrie brødcroutoner, som giver suppen et godt knas.

Misosuppe er en klassisk japansk suppe, som er meget hurtig at lave. Den er stort set fedtfri og meget kalorielet. Miso består af langtidsgærede korn, ris eller bønner og de er fermenteret. Derfor indeholder miso også en del salt, og det er ikke nødvendigt at salte din misosuppe yderligere. Miso hører til den gruppe af sojaprodukter som er sund, fordi det er fermenteret. Mælkesyrebakterierne er meget gavnlige for din tarmflora. Miso er også både protein-, vitamin- og mineralrigt.

Det der er vigtigt, når du laver misosuppe er, at misopastaen ikke kommer til at koge, da dens værdifulde enzymer så ødelægges. Derfor koges vandet med nudler først og herefter tages gryden af kog og misopastaen røres i.

Til 4 portioner skal du bruge:

  • 2 forårsløg
  • 2 portobellosvampe
  • 100 g edamamebønner
  • ½ rød peberfrugt
  • 7 g ingefær
  • 200 g nudler (f.eks. sort risnudler)
  • 1,5 liter vand
  • 3-4 spsk. miso
  • 1 håndfuld bønnespirer pr. person

Glutenfrie brødcroutoner:

Sådan gør du:

Start med at lav brødcroutonerne. Skær de 4 skiver i små firkantede stykker og steg dem på en pande med olivenolie og salt. Når panden er varm skruer du ned på middel varme og steger dem indtil de er blevet mørkere og sprøde. Put dem derefter over på en tallerken med køkkenrulle på, så den overskydende olie bliver suget op og de bliver sprøde.

Put vandet i en stor gryde, og når det koger putter du nudler i. Lad dem koge så længe der angives på pakken. I panden steger du nu hakkede forårsløg og hakkede svampe. Når dine nudler har kogt længe nok, tager du gryden af varmen og tilsætter miso i vandet sammen med revet ingefær, de stegte forårsløg og svampe samt peberfrugt og edamamebønner. Smag nu suppen til og vurder om du vil have lidt mere miso i. Fordel så bønnespirer i dine ønskede serveringsskåle og hæld suppen derned. Drys til sidst med brødcroutoner.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *