Mine 10 bedste juleopskrifter til en sund og lækker jul

Her har jeg samlet mine 10 bedste juleopskrifter til en sund og lækker jul. Alle mine opskrifter er glutenfrie, veganske og uden tilsat sukker. Jul skal nemlig være nydelse for alle 🙂

Du og dine ønskes en rigtig glædelig jul. Må den blive magisk og fyldt med kærlighed, hygge og livsglæde!

Jeg har også lavet en e-bog med lækre og sunde juleopskrifter, hvor jeg som udgangspunkt har fundet inspiration fra de mest traditionelle julegodter, og lavet dem til mine egne. Du kan læse mere om e-bogen og købe den her: Julelækkerier.

Og nu til mine 10 bedste juleopskrifter fra bloggen:
 1. Konfekt med hjemmelavet marcipan.

  Hvad er julen uden konfekt? Her har jeg lavet min helt egen konfekt med hjemmelavet marcipan som bl.a. er farvet med rødbede! Det er sundt og det er lækkert!

 2. Antiinflammatorisk gløgg uden alkohol.

  Julens drik er gløgg, men den traditionelle gløgg er fyldt med sukker og alkohol som ikke styrker vores immunforsvar, og det har vi i den grad brug for i december, som er en travl måned med søde sager! Men bare rolig, du kan sagtens få gløgg alligevel. Her har jeg lavet en antiinflammatorisk gløgg uden alkohol, som er fyldt med julekrydderier, naturlig sødme, vitaminer og mineraler samt antioxidanter.

 3. Appelsin- og kokos-småkager.

  Småkager er noget så lækkert i denne julede tid. Disse her småkager er både sprøde, søde og lette at lave. De smager skønt af appelsin og kokos, og de indeholder gode fedtstoffer fra kokosolie og hørfrø samt protein fra mandler og quinoamel. De giver en fantastisk julestemning i hele kroppen og huset!

 4. Chia a la mande.

  Kan du lide at prøve noget nyt? Så er denne her dessert et forsøg værd! Selvom man godt kan lave ris a la mande på en sundere måde (som i min e-bog Julelækkerier), så er retten fyldt med ris, og det er for manges vedkommende en kulhydrat som spises ofte. Og noget af det jeg forbinder med sundhed er variation. Derfor har jeg lavet denne opskrift, som jeg kalder Chia a la mande.

 5. Glutenfrie og veganske brunkager.

  Mine hidtil bedste brunkager 😉 En sød veninde sagde dette da hun smagte dem: ”Det er lige sådan småkager skal være – dejlige knasende og med afbalanceret kryddersmag, de bedste småkager jeg ever har smagt.” Det er da de sødeste rosende ord, jeg kunne tænke mig!

 6. Julekokoskugler.

  Jeg er også vild med disse her julekokoskugler. De minder lidt om almindelig kokoskugler, men disse er bare fyldt med lækre julekrydderier og så er de selvfølgelig helt uden gluten, laktose og tilsat sukker.

 7. Kanelkranse.

  Jeg har fundet på noget nyt! I stedet for vaniljekranse så har jeg her lavet nogle kanelkranse! De smager selvfølgelig skønt af kanel og så er de sprøde og søde.

 8. Chokolade julestjerner.

  Jeg er vild med julekrydderier og rå desserter, eller konfekt som vi også kan kalde denne opskrift. Chokolade julestjerner er en af mine juleopskrifter fra min e-bog ”Julelækkerier”. Den er helt rå, vegansk, glutenfri og uden tilsat sukker. Chokolade julestjernerne smager skønt af jul, og knaser let pga. den størknede chokolade, det er bare lækkert 😉

 9. Julesmoothie.

  Denne her opskrift er fra min e-bog “Farverige smoothies”. Og selvom en kølig smoothie måske ikke tiltrækker dig særlig meget i den kolde tid, så har vi ligeså meget, hvis ikke mere, brug for vitaminerne og mineralerne fra smoothies. Denne her julesmoothie er fyldt med antioxidanter, den smager skønt af jul, og er både sød og frisk i smagen.

 10. Glutenfrie havregrynskugler med appelsin.

  De her glutenfrie havregrynskugler med appelsin smager bare mega godt! Både af chokolade og appelsin. Og så er de oven i købet et sundere valg, da de er helt uden raffineret sukker og kun sødet med dadler. De er også veganske, og jeg har brugt kokosolie i stedet for andet fedtstof.

Jeg håber, at du kan bruge disse opskrifter, og at du får en smuk og hjertevarm jul!

Kærligst fra Lærke

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂