Kokosolie som make-up-fjerner

Jeg har brugt kokosolie som make-up-fjerner, lige siden jeg begyndte, at bruge make-up. Jeg elsker, at bruge det og kunne ikke finde på at købe en make-up-fjerner.

Der findes mange forskellige make-up-fjernere, og fælles for de fleste er, at de indeholder en del ingredienser og kemiske sammensætninger, som slet ikke er nødvendige. En helt almindelig ekstra jomfru kokosolie er nemlig nok til at fjerne din make-up, og så er den endda super god for din hud.

Kokosolie er virkelig en fantastisk vare, et slags vidundermiddel. Kokosnødden er en superfood, fordi den har en unik sammensætning af antioxidanter, vitaminer og mineraler. Den er rig på laurinsyre og uden transfedtsyrer, og så er den især kendt for sin antibakterielle, svampedræbende, virusdræbende og bakteriedræbende virkning. Sammenlignet med andre olier, så trænger kokosolien let ind i både hud og hår, og så er den samtidig meget fugtgivende, og dermed god mod tør hud.

Der er stor forskel på kvaliteten af kokosolie. Hvis du skal have det fulde udbytte af de forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter, så er det vigtigt, at du vælger en økologisk koldpresset kokosolie, da den er i sin reneste form.

Hvad skal man bruge?
Hvordan fungerer det?

Jeg tager min rondel og gør vådt i varmt vand. Så dypper jeg rondellen ned i kokosolien, så der kommer en lille klat på, ca. som en tommelfingernegl i størrelsen, eller mere hvis jeg har andet end mascara på. Så kører jeg vattet frem og tilbage ligeså stille på mit ene øjenlåg indtil make-up’en er næsten helt væk. Det samme gør jeg på det andet øjenlåg. Til sidst vender jeg rondellen om, og renser begge øjne efter uden kokosolie, så de sidste rester kommer helt af.

Det fungerer altså super godt, og det er ikke spor svært at få make-up’en af, selv med en vandfast mascara.

Men bliver dine øjne ikke fedtet af det?

Jo mine øjenlåg bliver lidt fedtet, men det værste fjerner jeg jo til sidst med en varm og våd rondel uden kokosolie. Det der så er tilbage, føles bare som en dejlig øjencreme, som fugter min hud omkring øjnene. Desuden så hjælper det på, at jeg bliver træt. Om det er rutinen af, at når make-up’en kommer af, så skal jeg sove, eller om det rent faktisk er, fordi øjenlåget bliver lidt fedtet, ved jeg ikke. Men uanset så er resultatet, at jeg altid har lettere ved at sove og blive træt, når jeg har haft make-up på. Jeg skal i hvert fald aldrig tage make-up’en af før jeg skal sove, for så kan jeg godt love dig for, at jeg har svært ved at holde øjnene åbne! 😉

Hvis du ikke har prøvet at bruge kokosolie som make-up-fjerner endnu, så anbefaler jeg, at du prøver med det samme! Jeg kan kun se fordele ved det, og samtidig så har kokosolie en skøn duft, og jeg føler mig altid godt tilpas efter at have brugt den, og min hud elsker den!

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.