Kokosflødeskum

Kokosflødeskum er lækkert, let at lave, laktosefrit, vegansk og efter min mening meget sundere end normalt flødeskum! Det smager lidt af kokos, men smagen er overhovedet ikke overdøvende.

Dette skal du bruge for at lave det til ca. 4 personer:

  • 1 dåse kokosmælk, der har stået mindst natten over i køleskabet
  • 1-2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)

_DSC1407

Kokosfedtet og kokosvandet skal være delt i dåsen. Derfor må du, inden du køber den, vende den op og ned ligeså stille, så du kan høre, om det hele er flydende, eller om det er delt. Hvis det er delt, så hører du ikke noget rasle. Køb helst økologisk eller i hvert fald en ikke-light type!

Sådan laver du kokosflødeskummet:

_DSC1408 _DSC1409

  1. Tag kokosmælken ud af køleskabet og åben den. Kokosfedtet, som er det vi skal bruge, er altid øverst i dåsen. Åben den enten øverst og skrab kokosfedtet ud med en ske og hæld vandet fra til sidst, eller gør det omvendt. Begge dele funker. Gem kokosvandet i køleskabet og brug i madlavningen, f.eks. i en smoothie, dessert eller i en gryderet. _DSC1410
  2. Pisk kokosfedtet indtil det får den rette konsistens, og put vaniljepulver i og rør det rundt. Det er let at piske og tager under 1 minut med et almindeligt piskeris. Du kan også bare røre det rundt med en ske, det giver samme resultat._DSC1411_DSC1412
  3. Opbevar kokosflødeskummet i køleskabet og rør rundt inden servering.

Kokosflødeskum kan serveres til stort set alle desserter f.eks. tærter, kager, pandekager, varm kakao, og så er det en god base for vegansk frosting/topping, hvor du f.eks. kan blande spinat eller rødbede i for at give det en flot farve! 😉

ebletærte-01216Green Fashion kjærlighetsmuffins-00999