Kærlighedsmuffins

I denne julede tid, er det vigtigt med kærlighed. Og hvad er så mere passende end nogle kærlighedsmuffins?! 😉 Disse smager både af jul og kærlighed. Eller de er i hvert fald lavet med kærlighed!

Dette er hvad du skal bruge for at lave ca. 14 muffins:

  • 115 g dadler (ca. 10 stk.)
  • 250 g kakifrugt (2 stk.)
  • 25 g kokosolie
  • 1 banan (ca. 85 g)
  • 50 g kokosmel
  • 60 g fuldkornsrismel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. kakaopulver

kjærlighetsmuffins-00978 kjærlighetsmuffins-00980kjærlighetsmuffins-00982 kjærlighetsmuffins-00983

Blend dadlerne og kakifrugten i en foodprocessor og hæld i en skål, smelt kokosolien og mos en banan som begge blandes i. Tilsæt nu resten af ingredienserne: kokosmel, fuldkornsrismel, bagepulver, ingefær, kardemomme, kanel og kakao. Bland godt og fordel i 14 muffinsforme. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter.

kjærlighetsmuffins-00984 kjærlighetsmuffins-00985kjærlighetsmuffins-00986 kjærlighetsmuffins-00988

Her er hvad du skal bruge til at lave frosting, som du kan lave imens de er i ovnen:

  • 1 dåse kokosmælk (vi skal bruge kokosfedtet, og dåsen skal have stået i køleskabet i mindst 1 dag, før vi kan bruge den, derudover skal du vælge en dåse, hvor fedtet og vandet er delt)
  • 30 g rødbede
  • 1 tsk. vaniljepulver

kjærlighetsmuffins-00992 kjærlighetsmuffins-00990kjærlighetsmuffins-00993

Åben kokosmælken og skrab kokosfedtet ud, som ligger øverst. Pisk det med hånden og riv eller pres saften af 30 g rødbede og bland i sammen med vaniljepulveret. Sæt det i køleskabet indtil muffinsne er færdige og har kølet lidt af. Når de har det, fordeler du frostingen udover dem. Disse Kærlighedsmuffins er bedst, når de har stået i køleskabet nogle timer, da frostingen bedre har sat sig.

kjærlighetsmuffins-00995kjærlighetsmuffins-00996

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂