Ingefærfudge med matcha-, hyben- og pitayapulver

Jeg har lavet en utrolig lækker og sund dessert nemlig ingefærfudge med matcha-, hyben- og pitayapulver. De flotte firkanter smelter nærmest på tungen, og har en skøn smag af ingefær og chokolade.

Du kan selv eksperimentere med hvilken type pulver, du vil drysse oven på din ingefærfudge. Jeg synes, at disse tre farver var flotte sammen, men andet slags superfoodpulver kan også sagtens bruges 😉 Pulveret afgiver ikke særlig meget smag til din fudge, men er mest for synets skyld.

Til ca. 27 stk. skal du bruge:

  • 150 g cashewnødder
  • 250 g dadler
  • 40 g skrællet ingefær
  • 30 g usødet kakaopulver
  • 75 g kokosolie
  • 30 g peanutbutter

Til pynt:

Sådan gør du:

Start med at blend cashewnødderne i din foodprocessor indtil det er ret fint blendet. Udsten så dadlerne og tilsæt dem. Riv den skrællede ingefær på et rivejern og put i sammen med de resterende ingredienser. Blend nu igen indtil du har fået en lækker ensartet masse. Fordel din ingefærfudge i en eller flere firkantede forme og put i køleskabet natten over, så den får sat sig rigtig godt. Hvis du er i tidsnød, kan du godt nøjes med nogle timer, eller du kan putte den i fryseren, så den hurtigere bliver hård. Det er vigtigt, at den er hård, når du skal skære den i små firkanter, ellers bliver det smattet og ikke ligeså pænt og kantet.

Når du har skåret den i små firkanter, kan du putte din pynt på. Hæld pulveret over i en lille si, for at få pulveret fordelt jævnt og flot over din fudge.

Nyd din ingefærfudge når den kommer lige fra køleskabet, eller endnu bedre, når den har stået minimum nogle timer i fryseren. Den kan derefter faktisk spises lige med det samme, da den ikke bliver frossen, som vi normalt kender det. Du kan let tage en bid og mærke hvordan den smelter i munden. Den får den bedste “fudge-konsistens” ved at spises efter at have stået i fryseren, og den holder sig også fast i længere tid, hvilket kan være smart, når du serverer for gæster. Opbevar den derfor helst i fryseren. Hvis du opbevarer den i køleskabet, kan den holde sig der i flere uger.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.