Grøn smoothie med papaya og grønkål

Grøn smoothie med papaya og grønkål

I dag får du en opskrift på en grøn smoothie med papaya og grønkål. Smoothien smager dejligt af persille, grønkål og papaya. Den er lidt kraftig i smagen, men det kan du altid selv nedjustere til dine smagsløg, som beskrevet i ingredienslisten. Dog skal jeg lige hilse og sige, at min datter Nova på 2 år, var meget glad for smoothien, også selvom den smager lidt kraftigt af grønkål 😉

Grønkål er fyldt med kostfibre og vitaminerne A, B, C, E og K. Grønkål er også en god kilde til mineralerne kalium, fosfor, jern, kalk og mangan.

Jeg er begyndt, at købe avocado hos Freshland, og det er jeg rigtig glad for. De er altid helt perfekte indeni, og smager fantastisk. For nylig prøvede jeg også papaya, og den er perfekt at bruge i en smoothie, for at give den sødme og fylde.

Papaya er også en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Den indeholder B-vitaminet folat og C-vitamin, som styrker dit immunforsvar. Papaya er også en god kilde til mineralet kalium.

Til ca. 1200 ml. skal du bruge:
  • 1 papaya
  • 1 avocado
  • 1 banan
  • 40 g grønkål (eller kun 20 g hvis du ikke er til kraftig grønkålssmag!)
  • 3 buketter broccoli (ca. 50 g)
  • 1 stor håndfuld persille
  • 10 g sesamfrø
  • 250 ml mandelmælk
  • 450 ml vand (eller mere mandelmælk. For en sødere smoothie kan du også putte 250 ml vand i og så 200 ml æblemost)
  • Evt. 2 tsk. blendede nødder, frø og kerner.
Sådan gør du:

Skræl bananen og fjern stenen og skrællen fra avocadoen. Put det ned i din blender sammen med skyllet broccoli, persille og grønkål. Halver din papaya og fjern alle de sorte frø. Skær hver halvdel på langs igen, og gør det en gang til, så du får 8 stykker. Så er det let at skære papayakødet af med en kniv, som du ser på billedet. Put det i din blender sammen med sesamfrø, væsken og evt. blendede nødder, frø og kerner. (Det kan fint undlades, men giver bare lidt mere næring til din smoothie)

Blend nu godt og grundigt, indtil det har fået en ensartet konsistens. Hæld smoothien i nogle glas, så du straks kan smage, og hæld det resterende i en glasflaske eller lignende, så du har til senere. Opbevar det i køleskabet, hvor det holder sig fint til dagen efter. Husk altid at ryst din flaske godt, inden du drikker den. Smagen kan godt ændre sig lidt dagen efter, men det er helt naturligt! 😉

Rigtig god fornøjelse!

Grøn smoothie med papaya og grønkål

Du kan også finde mere inspiration til sunde smoothies, som styrker immunforsvaret, i min e-bog: “Farverige smoothies” 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.