Glutenfrie og veganske morgenboller

Her er en opskrift på glutenfrie og veganske morgenboller, som smager virkelig godt, er lette at lave, luftige indeni og sprøde udenpå. De blå birkes og sesamfrø giver en super god smag til bollen, og er helt klart prikken over i’et 😉

Til ca. 14 morgenboller skal du bruge:

  • 8 dl vand
  • 5 spsk. loppefrøskaller
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. himalayasalt
  • 1,5 tsk. tørgær
  • 30 g tapiokastivelse
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 200 g boghvedemel
  • 150 g sorghummel
  • Blå birkes
  • Sesamfrø

Sådan gør du:

Varm vandet så det bliver lunkent i din elkedel. Put det over i en stor røreskål og rør æblecidereddike, salt og loppefrøskaller i. Bland så tørgær med tapiokastivelsen i en anden skål og tilsæt melet. Hæld det tørre i det våde og lad røremaskinen gøre arbejdet, eller rør selv og ælt.

Fordel dejen i 14 lige store stykker på et lettere meldrysset bord, og form bollerne skiftevis lettere flade. Put vand på den ene side og vend den våde side nedad i en skål med blå birkes og sesamfrø blandet sammen. Pensel vand på den anden side af bollen og vend nu den side i skålen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve overdækket i ca. 30 minutter. Put dem derefter ind i en forvarmet ovn på 200 grader (almindelig ovn) og bag dem i ca. 40 minutter.

Bollerne smager skønt lune og friske og ligeså gode (hvis ikke bedre!) de efterfølgende dage, når de har været en tur i brødristeren.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Or