Glutenfrie vafler

Her får du en dejlig opskrift på glutenfrie vafler, som samtidig også er sukkerfrie og laktosefrie. De er meget lette at lave og kræver bare ingredienserne og et vaffeljern.

Glutenfrie vafler-8193

Jeg er ikke vokset op med vafler, og spiste det kun i ny og næ, når jeg var på besøg hos andre. Ja sådan var det, lige indtil jeg mødte Christian. Er det bare mere normalt at spise vafler i Norge end i Danmark? Christian elsker i hvert fald vafler, og efter at jeg selv har eksperimenteret med vafler uden sukker, laktose og gluten, er de også blevet en af mine favoritter. Jeg kan især godt lide, at vaffeljernet selv styrer, hvornår vaflen er helt tilpas færdig, og at man ikke skal vende dem, i modsætning til pandekager. Det gør det lidt nemmere.

Glutenfrie vafler-8167

Til ca. 8 stk. glutenfrie vafler skal du bruge:

  • 3 æg
  • 1 banan
  • 30 g kokosolie
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 2 dl rismælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. himalaya salt

Sådan gør du:

Glutenfrie vafler-8170 Glutenfrie vafler-8169Glutenfrie vafler-8172 Glutenfrie vafler-8171

Blend alle ingredienserne i din blender (smelt kokosolien først hvis den er fast), tænd så for dit vaffeljern og følg instrukserne til det.

Glutenfrie vafler-8177

Nyd dem f.eks. med blåbærsyltetøj og friske blåbær, eller med en hjemmelavet bærsovs bestående af 1 banan, lidt vand og en stor portion blandede bær blendet i din blender.

Glutenfrie vafler-8173Glutenfrie vafler-8175 Glutenfrie vafler-8176Glutenfrie vafler-8191Glutenfrie vafler-8189