Glutenfri og vegansk drømmekage

Ja den smager som en drøm! Det er en glutenfri og vegansk drømmekage med masser af lækker kokos. Kagen smager både af kokos og banan, og så mætter den godt 🙂

Den er uden raffineret sukker, men indeholder kokossukker, som fremstillet af nektaren fra de blomster, der vokser på kokospalmen. Kokossukker er helt naturligt, uraffineret og så påvirker det blodsukkeret mindre end almindeligt hvidt sukker. Kokossukker indeholder bl.a. magnesium, zink og B vitaminer. Kokossukker smager fantastisk og karamelagtigt.

Drømmekagen indeholder en del kokosolie, som er et mættet fedtstof. Kokosolie er et godt alternativ til animalsk, mættet fedt, og et meget sundt alternativ til margariner og flydende olier, hvis du skal stege eller bage. Kokosolie tåler nemlig opvarmning, og er faktisk det type fedtstof som er bedst og mest stabilt til stegning og bagning.

Til 8 store stykker drømmekage skal du bruge:

Bunden:

  • 3 spsk. hørfrøpulver
  • 6 spsk. vand
  • 150 g boghvedemel
  • 150 sorghum mel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. xanthan gum
  • 1 banan
  • 70 g kokosolie
  • 50 g kokossukker
  • 2 dl rismælk

Topping:

  • 150 g groft kokosmel
  • 100 g kokosolie
  • 90 g kokossukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 dl rismælk

Sådan gør du:

Bland hørfrøpulver og vandet i en lille skål og stil til side. Bland så de tørre ingredienser i en stor skål. Mos bananen i en anden skål, smelt kokosolien og bland den sammen med den moste banan. Tilsæt kokossukker, rismælk og hørfrømassen. Bland de tørre ingredienser i de våde og rør godt og grundigt, indtil det er blevet til en god kagedej. Hæld dejen over i en form med bagepapir og put kagen ind i en forvarmet ovn på 180 grader (almindelig ovn). Den skal bages i ca. 30 minutter.

Imens forbereder du toppingen. Put ingredienserne i en gryde og varm massen op indtil kokosolien er smeltet. Når kagen er færdig fordeler du toppingen og sætter kagen ind i ovnen igen i ca. 5 minutter mere. Derefter skal kagen køles af inden du skærer i den. Tag kagen ud af formen og bagepapiret, da der kan være en del olie nederst som gør kagen blød.

Kagen skal opbevares i en lukket beholder i køleskabet, hvor den kan holde sig i flere dage. Den er bedst at servere nybagt, men smager også godt dagene efter. Vær dog opmærksom på, at når den har stået i køleskabet bliver den meget hård, da kokosolien stivner. Den kan sagtens spises sådan, men kan også tages ud af køleskabet i stuetemperatur lidt inden den serveres 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂