Glutenfri og vegansk æblekage

Det er blevet efterår, og æblerne er nu modne og i sæson. Da jeg var ude at gå en tur i naturen den anden dag, kom jeg forbi et æbletræ med masser af gode æbler som lå på græsset. Jeg tog en del med hjem, og har brugt 6 af dem i denne æblekage.

Æblekagen er virkelig lækker, og dufter fantastisk af æble og kanel. Den er helt glutenfri og vegansk og uden raffineret sukker.

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7924

Til ca. 8 store stykker glutenfri og vegansk æblekage skal du bruge:

  • 80 g mandler
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g kokossukker
  • 100 g hirsemel
  • 100 g boghvedemel
  • 3 spsk. hørfrøpulver + 6 spsk. vand
  • 75 g kokosolie
  • 75 ml. rismælk
  • 6 små æbler
  • Kanel på toppen

Sådan gør du:

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7926 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7927

Start med at blande hørfrøpulveret med vandet i en lille skål, og stil det til side så det bliver en tyk masse. Hvis du ikke allerede har hørfrøpulver, skal du bare blende hørfrø i en kraftig blender, kaffekværn el. lign. indtil det er blevet til pulver. Blend så mandlerne i din foodprocessor og hæld det over i en stor røreskål.

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7929 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7936glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7937 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7939

Tilsæt alle de tørre ingredienser: vaniljepulver, bagepulver, kokossukker, hirsemel og boghvedemel. Bland det sammen og tilsæt så hørfrømassen, kokosolie (den skal være flydende) og rismælken. Bland det hele godt.

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7935 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7940glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7941 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7942glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7943 glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7944

Skær så 3 af dine æbler i tern og bland i dejen. Find nu din ønskede form frem. Jeg har brugt en almindelig springform. Put bagepapir i springformen og fordel kagedejen ud i formen. Skær nu de sidste 3 æbler i fine skiver. Skær dem midt over og i fire både og fjern kernehuset. Derefter kan du nemt skære dem i skiver. Pynt med dem på kagen og pres dem let ned i dejen. Drys til sidst med kanel. Brug evt. en si, så det bliver jævnt fordelt. Sæt kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader, og bag den i ca. 45 minutter, eller indtil skorpen er blevet sprød.

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7945glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7959

Når kagen er færdig skal den lige køle af inden du tager den ud af formen. Server kagen med plantebaseret flødeskum eller kokosflødeskum.

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-2-7947glutenfri-og-vegansk-aeblekage-2-7954

Velbekomme! 🙂

glutenfri-og-vegansk-aeblekage-7956