Glutenfri chokoladekage med æble

Sensommeren og efteråret er en skøn tid, og så er det sæson for æbler! Derfor får du her en opskrift på en glutenfri chokoladekage med æble. Jeg elsker æbler og chokolade, og derfor skulle de to ting da kombineres til en smækker lækker kage. Resultatet blev utrolig godt – sprød skorpe og tilpas konsistens indeni.

Kagen er som sagt glutenfri og samtidig er den også vegansk, laktosefri og uden raffineret sukker. Den indeholder gode råvarer som giver kagen masser af smag og næring. Alt i alt et sundere valg af en kage.

Til 1 kage (8 store stykker) skal du bruge:

  • 3 spsk. hørfrøpulver
  • 6 spsk. vand
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g quinoamel
  • 40 g usødet kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. xanthan gum
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. himalaya salt
  • 70 g kokosolie
  • 150 ml mandelmælk
  • 100 g kokossukker
  • 2 æbler

Sådan gør du:

Mal hørfrø til pulver og bland hørfrøpulveret med vandet i en lille skål. Lad det stå og trække. Bland de tørre ingredienser i en stor skål: boghvedemel, quinoamel, kakaopulver, vaniljepulver, xanthan gum, bagepulver og salt. Smelt så kokosolien og put den over i en anden stor skål sammen med rismælk, kokossukker og hørfrømassen. Bland det godt og skær så et af æblerne i tern og bland i massen. Hæld de tørre ingredienser i og bland nu godt til du har fået en god kagedej.

Find nu din ønskede form frem. Jeg har brugt en almindelig springform. Put bagepapir i springformen og fordel kagedejen ud i formen. Skær så det andet æble i skiver og pynt med dem på kagen, ved at presse dem let ned i dejen. Sæt kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader uden varmluft (med varmluft 180 grader). Kagen skal bages i ca. 30 minutter.

Når den er færdig, tager du den ud, og lader den køle lidt af, inden du skærer i den. Server f.eks. med kokosflødeskum.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂