Friske forårsruller med kikærter og bønnespirer

Åh wow, de her friske forårsruller med kikærter og bønnespirer smager simpelthen bare SÅÅÅÅÅ godt 😀 Jeg er vild med denne her kombination af den røgede smag fra de stegte kikærter, blandet med de friske grøntsager, den cremede avocado og den markante smag fra den friske koriander.

Det er som en drøm i min mund, og jeg forstår slet ikke at jeg ikke har lavet friske forårsruller oftere… det vil jeg da så begynde på nu! 😉 Det er ganske let at lave, det der tager mest tid er vel egentlig at rulle forårsrullerne. Og hvis man er lidt doven, kan man jo lade hver enkelt person rulle sin egen, så kan man også få det lige som man vil have det mht. fyld. Mulighederne er utallige når det kommer til fyld, så det er bare med at bruge sin fantasi 🙂 Her kommer jeg med et skønt bud, som er værd at prøve!

Til ca. 7 hele friske forårsruller skal du bruge (passede til 2 sultne voksne)

    • 7 stk. rispapir
    • Kæmpe stor håndfuld frisk spinat
    • Håndfuld bønnespirer (f.eks. mungbønner)
    • 1 gul peberfrugt
    • 1 avocado
    • 100 g friske grønne bønner
    • Friske korianderblade
    • 1 dåse kikærter
    • 2 tsk. røget paprika
    • 1 tsk. himalaya salt
    • Lilla avocado-dip (se opskriften her.)

Sådan gør du:

Kog bønnerne i vand i ca. 7 minutter og hæld derefter vandet ud og stil dem til side. Steg kikærterne på en pande med kokosolie sammen med røget paprika og salt. De er færdige når de begynder at poppe. Stil dem til side. Skær så dine grøntsager i lange strimler og stil til side.

Kog en masse vand op og inden det koger (når det er lidt varmere end lunkent) hælder du det over i en stor skål. Dyp dit rispapir ned i vandet og lad det ligge i ca. 20 sekunder til det bliver slattent. Læg det på f.eks. et skærebræt og læg så spinatblade på først og derefter de resterende grøntsager, kikærter, dip og korianderblade. Fordel fyldet tættest på dig men et par centimeter fra kanten. Rul så rispapiret forsigtigt men stramt rundt om fyldet og ca. halvvejs stopper du og folder enderne ind mod midten og så ruller du stramt færdigt. Skær rullen over med en skarp kniv og placer dem på en tallerken. Fortsæt sådan med de næste forårsruller 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂