En solrig jul i Spanien

Julen 2017 fejrede jeg og Christian hos mine forældre. Det blev altså en solrig jul i Spanien, og det var også rigtig tiltrængt.

Det er faktisk efterhånden mange år siden, at jeg har holdt jul i Danmark, da mine forældre bor i Spanien og Christians familie bor i Norge. I år var det særlig skønt at være i Spanien igen, fordi det faktisk næsten var 1,5 år siden, at vi sidst havde været dernede!

Spanien er og bliver mit andet hjem.

Efter at have boet der i 5 år af mit liv, gået på gymnasie dernede, været ung og mødt min mand der, så vil Spanien altid have en særlig plads i mit hjerte. Der er noget så magisk over at komme tilbage. Se den smukke natur med de store, bløde bjerge, mærke solens varme stråler mod mit ansigt, og dufte den vilde natur i bjergene. Aaaahhh jeg kunne stå der og dufte og nyde udsigten i timesvis.

Juleaften foregik stille og roligt. Vi stod op og spiste dejlig serveret morgenmad (Skønt at være hjemme i mors køkken igen 😉 – Tak mor! ). Så gik vi ud i min mor og fars skovområde, og fandt et fint spansk grantræ, som blev til vores juletræ. Ja de spanske grantræer er ikke helt som de danske, men når det bliver pyntet med den velkendte julepynt, er det et ligeså smukt syn som altid 🙂

Over middag nød vi solen på terrassen, og nusset med hunden Choco og katten Bellblue. Vi tog os endda en lille middagslur, inden vi gik en smuk tur om eftermiddagen. Aftenen bød på lækker vegansk julemiddag til mig og mor, og almindelig dansk julemiddag med and til mændene. Der var julesang, julegaver og juledessert og ikke mindst gode snakke, hygge og kærlighed.

De andre juledage gik vi tur langs vandet, nød en kop te på en hyggelig café og shoppede lidt vintagetøj fra en flot genbrugsforretning. Vi spiste også hele 2 gange på vores yndlings restaurant Sarita, hvor man får det bedste indiske mad!

En af dagene var vi også på tur i bjergene, for at besøge nogle af vores gode venner. Vejen derhen over bjerget er utrolig smuk. Man kører i hårnålesving, så det gælder om også at kigge på vejen, og ikke kun på de smukke omgivelser. Ellers kan man let få kvalme, hvis man ikke er vant til det! Vi holdt en hvilepause på bjergtoppen, hvor der er en vidunderlig udsigt, og man kan se utrolig langt. Udsigt og bjerge vil nok altid fascinere mig! 🙂

Hvor er det skønt nu at sidde her i det nye år. At se tilbage på sådanne rolige, hyggelige og oplevelsesrige sidste dage af år 2017. Sikke et EVENTYRLIGT år det har været. Jeg er meget taknemmelig.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂