Chokoladesmåkager med hasselnødder og appelsin

Lækre chokoladesmåkager med hasselnødder og appelsin helt uden gluten, æg, laktose og raffineret sukker. De indeholder gode råvarer med masser af næring.

Småkagerne smager dejligt at hasselnødder og appelsinskal. De små stykker hele chokolade, bidrager også med en skøn smag. Småkagerne er gode at spise i julemåneden, især hvis du gerne vil spise en småkage, som ikke er fyldt med kraftige julekrydderier. Dog kan småkagen sagtens spises på andre tider af året også.

Småkagerne er altså glutenfrie og veganske så alle kan være med. Se min e-bog ”Julelækkerier” for endnu flere opskrifter i den genre!

Til ca. 70 stk. (fylder 2 bageplader) skal du bruge:

Sådan gør du:

Start med at bland hørfrøpulver med vandet i en lille skål og gør det samme med loppefrøskallerne og de 2 dl vand. De skal stå og trække nogle minutter. Put imens hasselnødderne i din foodprocessor og blend dem til groft mel. Hæld det over i en stor røreskål. Tilsæt boghvedemel, kokossukker, kakaopulver og bagepulver. Hak så chokoladen i små stykker og bland i. Riv appelsinen på et rivejern og bland det i de tørre ingredienser. Hæld så hørfrøblandingen og loppefrøblandingen i samt kokosolien. Ælt dejen med hænderne og sørg for at kokosolien bliver godt fordelt.

Del dejen i to lige store dele og rul 2 tykke pølser og stil dem på køl i nogle timer. Derefter kan du skære ca. 6 mm tykke skiver af pølserne, og putte dem over på en bageplade med bagepapir på. Put dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Put en bageplade i ovnen af gangen. De skal bages i ca. 16 minutter. De kan altså tåle en del mere tid i ovnen end almindelige småkager. Småkagerne er ikke hårde når du tager dem ud, men de bliver hårdere når de køler af. Dog bliver småkagerne ikke helt vildt hårde, men lettere sprøde udenpå og lidt blødere indeni.

Opbevar småkagerne i en kagedåse ved stuetemperatur. De kan holde sig i ugesvis.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.