Bønnesalat med spidskål og røget paprika

Nogle gange er det bare virkelig godt med en mættende salat til aftensmad eller frokost. Denne skønne bønnesalat med spidskål og røget paprika, er et rigtig godt bud på det.

Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5022

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 1 spidskål
  • 1 lille broccoli
  • 1 appelsin
  • 1 æble
  • 1 dåse cannellini bønner
  • 2 forårsløg
  • Røget paprika
  • Himalaya salt
  • Blåbær til toppen

Til dressingen skal du bruge:

  • 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. agavesirup
  • Evt. 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5023 Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5024Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5025

Skær hovederne af din broccoli og kog dem i en gryde med vand. Når det koger skruer du ned på lavere varme og lader dem koge i ca. 5 minutter. Imens ordner du spidskålen: Halver den og skær den hårde del i midten ud. Skær så tynde strimler på langs med spidskålen, og halver den derefter, så strimlerne ikke bliver så lange. Put det over i en stor salatskål. Lav så dressingen og hæld hen over, og ælt den ind i spidskålen så den falder sammen.

Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5026 Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5027Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5028Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5030

Put kokosolie på din pande og hak forårsløget og svits det på panden. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i vand og put også dem på panden sammen med lidt himalaya salt og røget paprika. Skru ned for varmen og lad det stå og stege, imens du skærer æble og appelsin i små stykker. Put det over i salatskålen, sammen med broccolien når den er færdig, samjt bønnerne og forårsløget på panden. Bland det godt og pynt til sidst på toppen med friske blåbær.

Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5043Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5048Bønnesalat med spidskål og røget paprika-5037