Bønnekage med chokolade og hindbærskum

Denne bønnekage med chokolade og hindbærskum er både lækker og sund, fordi den indeholder sorte bønner, alternative melsorter, gode fedtstoffer og sundere sukker.

Kagen smager dejligt af chokolade og hindbær, og så er den ikke alt for sød, men akkurat sød nok, især pga. hindbærskummet. Jeg har brugt kokossukker for at søde kagen lidt. Kokossukker har et lavere glykæmisk indeks end raffineret hvidt sukker, hvilket betyder at dit blodsukker ikke stiger lige så meget. Derudover indeholder kokossukker mineraler som kalium, magnesium og jern samt zink og B-vitaminer. Det er derfor et rigtig godt alternativ, når du gerne vil søde dine kager lidt.

Derudover så er kagen glutenfri og vegansk.

Til 1 mellemstor kage med ca. 12 små stk. skal du bruge:

  • Piskbar sojafløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 håndfuld optøede eller friske hindbær

Sådan gør du:

Start med at bland hørfrøpulveret med vandet og lad det stå og trække. Smelt så kokosolien og hæld derefter i din foodprocessor sammen med de drænede og vaskede bønner, æblecidereddike, væsken og hørfrøblandingen. Blend det.

Bland i en stor skål alle de tørre ingredienser, og hak den mørke chokolade og bland i. Hæld så den flydende bønneblanding i de tørre ingredienser og bland godt. Hæld kagedejen over i din ønskede form med bagepapir i. Put kagen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag den i ca. 35 minutter.

Imens kan du piske sojaflødeskummet, bland vaniljepulveret i og pisk i flere minutter, det bliver ikke til smør 😉 Mos hindbærrene med en gaffel og bland i skummet. Når kagen er nedkølet, kan du putte noget af hindbærskummet ovenpå.

Vil du gerne have mere inspiration til dine sunde desserter? Så tag et kig på min e-bog “Syv sunde slags desserter”.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.