Bøgebladssalat

Bøgeblade kan spises! Derfor har jeg lavet en frisk og lækker bøgebladssalat, som smager skønt af forår. De nyudsprungne blade smager mildt, frisk, syrligt og lidt nøddeagtigt. De indeholder endnu ikke garvesyre, og kan derfor sagtens spises. De skal være næringsrige og indeholde fiber.

Du kan i princippet tilføje eller erstatte de grøntsager som du foretrækker i en salat, og så blande det med bøgebladene, men her er jeg kommet med et klassisk forslag på en ganske almindelig blandet salat. Hvis du er lidt vild, kan du erstatte krølsalaten med endnu flere bøgeblade! 😀

Til en stor portion skal du bruge:

  • Ca. 50 nye bøgeblade
  • 1 agurk
  • 1 peberfrugt
  • 1 æble
  • 8 små tomater
  • 1/3 grøn krølsalat
  • Drys med hampefrø
  • En god sjat ekstra jomfru olivenolie
  • Pynt evt. med blomsten bellis

Sådan gør du:

 

Pluk helt nye og friske bøgeblade og skyl dem grundigt. Skyl og skær så grøntsagerne i passende stykker og put dem i en stor skål. Hak salatbladene og bland i sammen med bøgebladene.

 

Drys med hampefrø og hæld olivenolie over salaten. Bland det hele godt. Pynt evt. til sidst med spiselige blomster som bellis.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Blogindlægget indeholder affiliate link.