Biryani med spinatsovs

”Hvad skal vi have at spise i aften?” Den ret så hørte sætning, som man ikke altid har svaret på. Men bare rolig, efter at du har læst denne opskrift, vil du nemlig have muligheden for at svare med: ”Vi skal have Biryani med spinatsovs!” Denne skønne indiske opskrift på Biryani, er dog ikke helt traditionel, da jeg laver den med spinatsovs og ikke tomatsovs. På den måde får maden mere farve, og samtidig får du protein samt en masse A-vitamin, K-vitamin, calcium, magnesium og mangan. Den er let at lave, og kræver bare de vigtige krydderier. Det er mindre væsentligt hvilke grøntsager du bruger, men her har jeg givet et bud, som smager dejligt. Retten her er til 2-4 personer, afhængig af hvor meget man spiser, og om man har andet ved siden af, som f.eks. en salat.

Her er hvad du skal bruge for at lave Biryani med spinatsovs:

Biryani-6795

Til biryanien:

  • 2 dl. basmatiris
  • 4 dl. vand
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1/2 courgette
  • 1 peberfrugt
  • 2 stk. sødkartoffel (ca. 350 gr.)
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • Smag til med himalaya salt og peber
  • Kokosolie til stegning

Til spinatsovsen:

  • 1 løg
  • 4 hele nelliker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1/4 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1/2 tsk. garam masala
  • 6 frosne spinatkugler
  • Ca. 3 dl. Vand (afhængig af hvor tyk/tynd du vil have den)
  • Kokosolie til stegning

Sådan gør du:

Biryani-6802 Biryani-6798

Tag en gryde frem og hæld kokosolie i bunden sammen med de krydderier der skal bruges til biryanien. Skær så alle grøntsagerne, som du gerne vil have dem, og put dem op på f.eks. en dyb tallerken, dog undtagen løgene som skal direkte ned i gryden.

Biryani-6803 Biryani-6804 Biryani-6805 Biryani-6806

Nu begynder du så at stege løgene og krydderierne. Efter få minutter hælder du alle grøntsagerne derned sammen med risene, og blander det hele rundt. Til sidst tilsætter du vandet, og rører rundt igen. Nu skal det bare koge op, og derefter skal der slukkes helt for varmen, så det bare står og trækker med låg på i ca. 30 minutter. Rør rundt en gang eller to imens det står og trækker.

Biryani-6809 Biryani-6810

Derefter laver du spinatsovsen. Put kokosolie i din gryde og tilsæt alle krydderierne samt det hakkede løg. Når krydderierne har trukket ind i kokosolien, tilsætter du lidt vand samt dine spinatkugler. Tilsæt så mere vand og lad det stå lidt. Vend spinatkuglerne en gang imellem, indtil de er helt optøet. Vurder nu om du vil have alt vandet i, eller om du foretrækker en tykkere og mere cremet sovs. Når det har kogt i 5 minutters tid, skal det blendes med f.eks. din stavblender. Hvis man ikke er så vild med nellike smagen, er det en god ide, at fiske de 4 nelliker op, inden man blender. Dog kan man også sagtens blende dem med, hvilket jeg gør her hjemme.

Biryani-6818

Server din biryani med en god klat spinatsovs på toppen, og evt. en dejlig salatskål ved siden af. 🙂

Biryani-6814