Æblegrød med hjemmelavet granola

Det er efterår og æbler er i sæson, derfor har jeg lavet en opskrift på æblegrød med hjemmelavet granola, som er helt glutenfri, vegansk og uden raffineret sukker.

Jeg har ikke min egen have med frugttræer, men jeg går tit tur i en lille skov, tæt på hvor jeg bor, og der er der flere skønne æbletræer! Da jeg var forbi forleden, var der faldet mange helt fine æbler af træet, perfekte til at bruge til sådan en æblegrød som denne her. Det er så fantastisk at gå en tur og blive mødt af overflod fra naturens side. Tak – siger jeg bare! 🙂

Til 4 portioner skal du bruge:

  • 850 g æbler (vejet uden kernehus)
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 4 dl vand

Til den hjemmelavet granola skal du bruge:

  • 50 g glutenfrie havregryn
  • 100 g hel boghvede
  • 20 g kokosmel
  • 50 g mandler
  • 30 g hirseflager
  • 30 g kokossirup
  • 30 g kokosolie

Sådan gør du:

Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem derefter i mindre tern og put dem i en stor gryde med vand og vaniljepulver. Lad det koge op, og når det koger, skruer du ned på lav varme, og lader det stå og simre i ca. 45 minutter, eller indtil det er blevet til mos. Husk at røre rundt indimellem.

Imens det står og bliver til mos, kan du lave det hjemmelavet granola. Hak mandlerne groft og bland alle ingredienserne i en skål. Fordel det på en bageplade med bagepapir. Put det ind i en forvarmet ovn på 180 grader uden varmluft. Det skal bages i 10-15 minutter (pas på det ikke bliver for mørkt!)

Spis din æblegrød med hjemmelavet granola i et højt glas eller en skål. Fordel det enten skiftevis eller drys med granola ovenpå din æblegrød. Spis det til morgenmad eller som en lækker og sundere dessert! 😉

Opbevar eventuelle rester af æblegrøden i køleskabet og granolaen i et glas med låg ved stuetemperatur.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂