Åbne fastelavnsboller med hindbærskum

I dag er det fastelavn! Og nu har jeg lavet flere fastelavnsboller, og disse her er anderledes end de forrige jeg lavede ( Glutenfrie og veganske fastelavnsboller ) Det gode ved disse åbne fastelavnsboller med hindbærskum er, at de er lette at lave. Dog er de mere besværlige at spise, da fyldet let falder ud af bollen.

En god løsning til det er, at spise først den ene halvdel af bollen, og derefter den anden, med fyld på begge. De smager virkelig godt, og er selvfølgelig også helt glutenfrie, laktosefrie og veganske.

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5049

For at lave 6 stk. skal du bruge:

  • ½ pakke gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ tsk. himalaya salt
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 25 g kokossukker
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsrismel

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5055

Til hindbærskum:

  • vegansk piskefløde
  • 75 g frosne optøede eller friske hindbær
  • 1 tsk. vaniljepulver

Glutenfrie og veganske fastelavnsboller-4918

Kagecreme:

  • 1 dl rismælk
  • 7 g kartoffelmel
  • 10 g kokossukker
  • ½ tsk. vaniljepulver

Pynt med kokosfibermel og friske hindbær

Sådan gør du:

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5052 Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5053

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5054
Før hævning
Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5056
Efter hævning i 30 minutter

Smuldr gær i en stor røreskål og tilsæt lunkent vand. Pisk gæret ud i vandet og tilsæt loppefrøskaller. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de resterende ingredienser til bollerne, og lad røremaskinen gøre arbejdet. Form så 6 boller af dejen og tilsæt evt. lidt ekstra rismel til hver bolle, så det ikke klistrer til dine hænder. Sørg også for at have rene tørre hænder, når du former bollerne, ellers klistrer det. Stil dem på en bageplade med bagepapir og læg et viskestykke hen over. Lad dem stå og hæve i mindst 30 minutter (jo længere de hæver jo større bliver de.) Sæt dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor de skal bages i ca. 20 minutter.

Glutenfrie og veganske fastelavnsboller-5021

Imens bollerne hæver kan du lave kagecremen: Hæld rismælk i en lille gryde og tilsæt vaniljepulver. Når det næsten koger tilsætter du kokossukker og kartoffelmel og rører rundt hele tiden med et piskeris indtil alle klumper er rørt ud. Hæld det over i en skål og lad det stå og køle ned i køleskabet.

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5059 Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5060

Lav også hindbærskummet nu. Pisk den veganske piskefløde og tilsæt vaniljepulver og optøede hindbær. Mos hindbærrerne ud i skummet, så den får en flot lyserød farve.

Færdige boller
Færdige boller

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5062 Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5063Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5064

Når bollerne er færdige i ovnen og afkølet, skærer du dem over, og putter lidt kagecreme på hver underdel og til sidst hindbærskummet. Put overdelen oven på og drys med kokosfibermel og et frisk hindbær.

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5077Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5075

Rigtig god fastelavn! 🙂
Bliv inspireret til at lave andre skønne retter via mine e-bøger i dette link 🙂

Åbne fastelavnsboller med hindbærskum-5070

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂