Antiinflammatorisk gløgg uden alkohol

Julen og december er en hyggelig tid, men man kan let komme til at spise for meget sødt, og samtidig blive stresset over juleindkøb, og det kan være grobund for forkølelse! Men bare rolig, hvis du er opmærksom på dette er du allerede kommet et godt stykke, og her får du en lækker julet opskrift på gløgg, som nok skal skræmme forkølelsen væk 😉 Antiinflammatorisk gløgg uden alkohol er nemlig sund og uden sukker.

antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-9000

Gløggen her er altså meget antiinflammatorisk med ingefær, gurkemeje, citrusfrugter og julekrydderier! Den er kraftig, smagfuld, sød og vil helt sikkert få dig i julestemning 🙂

antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8957

Til 4 kopper antiinflammatorisk gløgg uden alkohol skal du bruge:

  • 1 liter æblemost
  • 1 appelsin
  • ½ citron
  • 30 g frisk ingefær
  • 6 g frisk gurkemeje
  • 3 stk. stjerneanis
  • 6 stk. kardemommekapsler
  • 3 stk. kanelstænger
  • 8 stk. nellike
  • Rosiner
  • Mandler

Sådan gør du:

antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8961 antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8990antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8991antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8993

Start med at skær din appelsin og din halve citron i skiver. Riv så ingefær og gurkemeje på et rivejern. Hæld æblemosten i en gryde og tilsæt alle ingredienserne, dog ikke rosiner og mandler! De skal i til sidst i koppen. Lad det koge op og når det koger, skruer du lidt ned og lader det småkoge i ca. 5 minutter.
Hvis du vil have endnu mere udbytte af C-vitaminerne fra appelsinen og citronen, kan du lade vær’ med at koge gløggen, men bare opvarme den, så den er tilpas varm at drikke. For at de antiinflammatoriske egenskaber fra gurkemejen aktiveres bedst skal gløggen opvarmes. Når gløggen kommer op og koge er det lettere for krydderierne at frigive deres aroma. Derfor må du selv vurdere hvad du synes er vigtigst 😉

antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8958 antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-8959antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-9008

Hak imens nogle mandler og bland dem sammen med nogle rosiner i en lille skål for sig. Når gløggen er færdig kan du si ingredienserne fra, sådan er det bedst at drikke den, selvom det andet ser pænere ud 😉 Hæld mandlerne og rosinerne i koppen, eller spis det ved siden af 😉

antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-9004antiinflammatorisk-gloegg-uden-alkohol-9002

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *